m4

Direktlänk till inlägg 5 februari 2011

Farval NZ - Hej Malaysia!

Av Magnus Ålstam - 5 februari 2011 01:59

Fredag 4 februari
Denna dag lik den förra. Börjar dock med lite snorkling runt strandklipporna med Marcus och vi hitta massor med roliga saker att titta på, snäckor och fiskar. Malin börjar morska till sig i vattnet och på eftermiddagen befinner sig båda två mer under poolytan än över. Marcus snorklar varv efter varv i poolen, Malin tränar på undervattensvolter. Vi vuxna slappar vid poolkanten eller i poolen samt tar varsin runda upp till Oriental Village och kollar in shoppingen där. På eftermiddagen är det kinesisk lejondans-uppträdande. En tillställning som börjar med att man på 5 sekunder bränner av ett 10 m långt smatterband med några tusen kinasmällare - snacka om trumhinnespräckare! Sen är det två kinesiska "lejon" som uppträder, dvs två akrobatiska killar i varje dräkt som "dansar" till slagverk - mycker imponerande och ljudligt. Middagen intas på strandcafeet. Livet är verkligen jobbigt!

   

Dykaren Marcus              Lejondans i lobbyn


Torsdag 3 februari
Gong Xi Fa Cai - det betyder typ Gott Nytt År på kinesiska. I dag och i morgon firar man här det kinesiska nyåret - kaninens år. Dagen ägnas åt jobbiga aktiviteter - bada, sola, slappa, bada, massage, bada och bada lite till. Badar nästan bara i poolen, är avskräckta av alla varningar om stingers - dvs kubmaneter, som kan vara dödligt giftiga och som det finns en del av här. Käkar lunch på restaurangen/cafeet nere vid stranden. Efter lunch får vi även byta chalet, får en nere vid strandparken, 50 m från restaurangen och poolen, 50 m till lekplatsen, 70 m till stranden och strandcafeet. Ett lite fräschare chalet än det förra och helt klart bättre läge.

     

Vart lilla chalet               Utsikten pa kvallen        Gott nytt kanin-ar!


Maria och barnen har bokat in sig på trädgårdsspaat - massage! Barnen njuter för fulla muggar och tycker att det här är nog det bästa som hänt på semestern hittills, tjejerna som masserar - Orkid och Fatmah bara ler och fnittrar hela tiden! "Kan vi inte göra detta varje dag, pappa?" Marcus vet redan vad han önskar sig i födelsedagspresent - 60 minuter massage! På kvällen firar vi in nyåret med Niklas och Lena vid poolområdet, där det är STOR buffé och uppträdanden. Har en fantastiskt trevlig kväll som avslutas nere på strandcafeet med drinkar och disco.

      

   Aaahhhhh              2 sma livsnjutare             Kvallsupptradande


Onsdag 2 februari
Barnen vaknar kl 4 och undrar varför det inte blir morgon snart, klockan är ju 9 i deras värd. Maria hr sovit hyfsat under natten så hon går upp med dom och pysslar fram till kl 7 då vi kan gå ned och ära frukost. Har inte sovit särskilt bra själv men det ger sig väl.
Gryningen kommer snabbt ut över havet. Vid frukostterrassen möts vi av ett gäng apor som sitter på taket och väntar på godbitar. Riktigt fräcka är dom, de hoppar ned och tar mat från tallriken av folk, Malin blir livrädd när en närmar sig henne så vi går in och äter i stället. Går och anmäler alla felen på vårt boende ganska omgående, hoppas att vi kan få byta till ett närmare stranden.

     

Aporna vid frukosten      Fiskebat                        Stranden


Sen intar vi stranden ganska omgående. Vi växlar mellan stranden och poolen hela dagen, utom ett uppehåll för siesta. Vid ett tillfälle har vi glömt kvar en massa grejer på terassen, så när jag skall gå dit en sväng så hittar jag en apa på terassbordet med Malins simpuffar sönderttrasade i munnen. Så kan det gå! Gillrar fällor på terassen, vattenballonger. Får se om det är någon som luras att ta en sån, då får han en överaskning.
Träffar mycket svenskar, bla Niklas och Lena från Leksand som bekräftar att hotellen här i Malaysia inte alls håller samma klass som i t ex Thailand. Där är ett 4-stjärnigt hotell 4 stjärningt, här kann ett 5 stjärningt vara 3 stjärningt. Vårt 3+stjärninga håller kanske 1½-2 tycker de. Med det är ändå ganska mysigt med ett bra poolområde, fin strand, lekplats för barnen, restauranger och barer. Aporna är som sagt ena riktiga små terrorister, nu på kvällen verkar de ägna sig åt att kasta frukter och pinnar på hustaken runt ikring oss.


Tisdag 1 februari
En lååång dag. Vaknar redan vid halv sex när trafiken på SH1 som går 50 meter från campingen tar fart. Vi äter lite frukost, städar det sista och bäddar ur innan vi kör den sista milen till uthyrningsfirman och lämnar den gamla Hoppetossan. Intressant, enligt trippmätaren i bilen har vi kört 6051 km, men på den mätare som sitter på bakre hjulet har vi kört 5810, en skillnad på 250 km ungefär. Vilken skall man tro på???
Får vänta ett tag på Christchurch flygplats innan planet kommer iväg. Det har varit något slags för-paralympics inför nästa års London-OS i staden så det är många rullstolsburna och funktionshindrade idrottare som skall med, hela det tyska truppen. Men strax efter lunch lämnar vi så Aotearoa - Landet med de långa vita molnen. Tack för denna gång, hoppas vi ses igen!


Så efter 10 timmar flygning landar vi i Singapore. Barnen har varit jätteduktiga hela resan - riktiga hjältar. Trots tidig morgon och lång seg flygning fem timmar tillbaka i tiden (Marcus har inte sovit alls) håller dom sig vakna till vi kommit på Langkawiplanet som startar vid 19-tiden, vilket i våra huvuden är midnatt. Barnen hinner dock somna under den 1.20 tim korta flygningen till ön. Det är varmt och fuktigt när vi landar, runt 30 grader. Passkontrollen är seg, mycket stämplar och papper men till slut kommer vi ut och får snart tag på en taxi till hotellet. Snart är vi på Mutiara Burau Bay Resort. Har fått ett Chalet en bit ifrån lobby, restaurang och poolområdet som visar sig vara riktigt skrabbigt. Slitet, flagande tapeter och stora fuktfläckar på väggarna med antydan till mögel, den ena ACn är trasig. Det där med att alla hotell i sydostasien skall hålla så hög standard som vi hört verkar inte gälla Malaysia.

                         

Haere ra, Aotearoa - ka kite ano!   Soluppgang over Langkawi

 
 
Ingen bild

Classe

6 februari 2011 21:34

Vad bra väder ni verkar ha. Njut av värmen. Här hemma är det inget vidare nu. Snön är nästan borta.

 
Ingen bild

Helena

8 februari 2011 14:35

Hejsan alla M!
Vilka underbara bilder! Och ni verkar haft en fantastisk vistelse på NZ! Det ska bli kul att höra alla historier så småningom...
Hoppas ni får lata soldagar resten av resan! Och att inga elaka apor attackerar! Kan man inte ligga i bakhåll och slänga vattenballongerna på dem? Här hemma går livet sin gilla gång med vinterkräksjuka, skridskoåkning, sollängtan och annat som hör februari till. Snart blir det mer skidåkning som tur är och dessutom blir dagarna ljusare och ljusare. Hälsa Malin och gratta i efterskott - Axel och Lovisa skickar kramar! Sköt om er och stor kram från Lundqvistarna!


Magnus Ålstam

9 februari 2011 13:58

Hej Berga!
Ja här är det jättejobbigt att leva:-)
Vi bara solar, badar, slappar mm. Längtar inte hem det minsta. Men Vi ser ändå fram emot v16 eller vad det nu blir, kan ju inte ha en vinter utan skidåkning!

Puss å kram, alla hälsa!
Magnus

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Ålstam - 11 december 2013 11:18

            Rubriken gäller verkligen. I denna staden gillar man segling och båtar i allmänhet. Nere i hamnområdet Wynyard Quarter och Viaduct Harbour vimlar det av båtar i alla storlekar och former. En riktig bjässe, en tvåmastad segelbåt på...

Av Magnus Ålstam - 10 december 2013 10:53

              I söndags återvände vi till Auckland. Pohutukawaträden blommar nu förfullt lagom till jul, man förstår varför de har den som julsymbol här. Utmed vägarna ser man hela häckar med blommande Hortensia i många olika färger. I Auckl...

Av Magnus Ålstam - 7 december 2013 09:50

      Efter en regnig förmiddag i bilen (via besök på en kiwiodling) har vi hamnat i Raglan, ett lojt litet surfarställe på västkusten. Stränderna är gråsvarta av lavasand. Efter fish'n'chips-lunch gick vi en långpromenad på stranden och lekte L...

Av Magnus Ålstam - 6 december 2013 10:29

          Igår åkte vi mot Waitomo i hällregn. Oron var stor att vårt bokade grottäventyr "5-i-ett" skulle ställas in pga för höga flöden men turen var med oss och istället fick vi en rejäl 3 timmars körare med höga flöden.   Barnen och ja...

Av Magnus Ålstam - 4 december 2013 04:48

            Hejhej hallå! I går åkte vi upp i bergen till nordöns högsta berg, den aktiva vulkanen Mt Ruapehu (2797 möh). Tyvärr hade inte liftarna i skidsystemet öppnat för sommarsäsongen än så vi kunde inte åka upp till restaurangen p...

Ovido - Quiz & Flashcards