m4

Direktlänk till inlägg 13 december 2010

Nu är vi här!!!!

Av Magnus Ålstam - 13 december 2010 01:48

Mån 13/12, kl. 12.20


Nu är vi här - äntligen!!!

Känns fortfarande lite konstigt och absurt på något sätt att veta att vi är på andra sidan jorden mot normalt. Här är det som en vanlig svensk sommar – ca 25 grader, lite fuktigare i luften. Solen är dock väldigt intensiv, det behövs hög solskyddsfaktor, även för mig som normalt sett inte behöver ha så mycket.  Vi är lite trötta och slitna men konstigt vore väl annat!



Vi flög ut från Singapore över Indonesien, Timorsjön och in över Australien i nordväst vid Darwin. Då var det ett mäktigt åskväder strax under oss, blixtarna lyste upp i den mörka natten. Ett fantastiskt skådespel! Korsade Australien och ut i Tasmanska havet vid Sydney ungefär.

Vi anlände något försenade från Singapore (försenade 1½                            timme pga att det förstaplanet hade något elfel). Marcus var dock väldigt hängig och trött, hade inte sovit mycket på natten.

På husbilsuthyrningen strulade det lite ett tag innan vi lyckats övertyga dom om att vi verkligen betalat för ALLT redan, dvs självriskreducering, campingutrustning mm. Men det löste sig. Ungarna var trötta och griniga – inte så konstigt… Marcus hade 38,6 graders feber.

Bunkrade käk på först bästa affär innan vi for mot Orere Point. Väldigt ovant att köra på vänster sida och ffa att växla med vänster arm. Fick nästan kramp i nacken efter bara 5 mil.

Nu är vi i Orere Point vid den stora viken Firth of Thames. Coromadelhalvön ligger utanför oss i öster.

Har sovit vår första natt i husbilen och det har gått bra. Malin har precis badat i den lilla strömmen som rinner förbi campingen, jag sitter på stranden och skriver. Marcus får nöja sig med att plaska lite i kanten. Malin och jag var nere på stranden på fm och gick. Plockade snäckor och tittade på vågorna. Det är ca 18-20 grader i vattnet.

Naturen är verkligen omväxlande och otroligt artrik, det vimlar av fåglar och olika sorters träd, det blommar överallt. Vackert är en ett underdrivet uttryck.

Nu skall vi luncha och sen ta det lugnt i em. I morgon far vi vidare ut mot Coromandel i stället för att åka norrut som planen var tidigare. Tar några dagar runt där och sedan tillbaka till Auckland nästa helg!

/Magnus


PS! HAr ingen mobiltäckning just nu så därför har vi inte ringt hem till någon än.

HAr problem med att ladda upp bilder också tyvärr, men jag jobbar på det.




 
 
Ingen bild

Lars Ålstam

13 december 2010 09:25

Härliga bilder, kall luciamorgon i Sverige.
Hälsa alla
Farfar

 
Ingen bild

Mormor o morfar

13 december 2010 10:08

hur mår marcus idag? Det är så trevligt att läsa er fina blogg Så skönt att höra ifrån er

 
Ingen bild

Paulina

13 december 2010 15:12

Skönt att höra att ni är framme och att resan gått bra. Ingen risk att man plockar snäckor här hemma, 10 minusgrader igen, mer snö och blåser. Hälsningar Paulina

 
Ingen bild

Lars Ålstam

17 december 2010 16:15

Så härligt ni har det. Kul att läsa er blogg.Här är det kallt igen.har varit ute i veckan och åkt lite skidor i eget spår men nu är Lars och jag förkylda och hostar.Hade Karin och Hans på middag igår.Krama ungarna från farmor och farfar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Ålstam - 11 december 2013 11:18

            Rubriken gäller verkligen. I denna staden gillar man segling och båtar i allmänhet. Nere i hamnområdet Wynyard Quarter och Viaduct Harbour vimlar det av båtar i alla storlekar och former. En riktig bjässe, en tvåmastad segelbåt på...

Av Magnus Ålstam - 10 december 2013 10:53

              I söndags återvände vi till Auckland. Pohutukawaträden blommar nu förfullt lagom till jul, man förstår varför de har den som julsymbol här. Utmed vägarna ser man hela häckar med blommande Hortensia i många olika färger. I Auckl...

Av Magnus Ålstam - 7 december 2013 09:50

      Efter en regnig förmiddag i bilen (via besök på en kiwiodling) har vi hamnat i Raglan, ett lojt litet surfarställe på västkusten. Stränderna är gråsvarta av lavasand. Efter fish'n'chips-lunch gick vi en långpromenad på stranden och lekte L...

Av Magnus Ålstam - 6 december 2013 10:29

          Igår åkte vi mot Waitomo i hällregn. Oron var stor att vårt bokade grottäventyr "5-i-ett" skulle ställas in pga för höga flöden men turen var med oss och istället fick vi en rejäl 3 timmars körare med höga flöden.   Barnen och ja...

Av Magnus Ålstam - 4 december 2013 04:48

            Hejhej hallå! I går åkte vi upp i bergen till nordöns högsta berg, den aktiva vulkanen Mt Ruapehu (2797 möh). Tyvärr hade inte liftarna i skidsystemet öppnat för sommarsäsongen än så vi kunde inte åka upp till restaurangen p...

Ovido - Quiz & Flashcards